Powered By Blogger

dimarts, 7 de juny del 2011

ROSA VIRGILI: PART DE LA HISTÒRIA

Excelent la visita que GESII de l'Escola d'Adults de Castellar del Vallès vam fer a la residència d'avis per coneixer una part de la nostra història de boca d'una de les seves protagonistes: la Rosa Virgili.

L'exili, els camps de refugiats a França, la Maternitat i part de la seva vida, són si més no, una part fundamental per tot aquell que vulgui coneixer de primera mà les vivències dels refugiats republicans i les històries de la Maternitat d'Elna.

La Rosa ens va explicar, la fugida cap a França amb el seu marit a travès de Portbou, com a París els van agafar sense papers i els van portar als camps de refugiats d'Argeles i Ribasaltes. Un cop dintre del camp es va quedar embarasada (o en cinta com diu ella) la seva estada a la Maternitat d'Elna i una part de la seva vida quan va tornar a Espanya.

Per acavar, només volia dir, que no tinc cap dubte que la Rosa Virgili vestia de cap a peus com una senyora quan treballava a Madrid un cop havia tornat de l'exili, els que van anar a visitar-la saben perquè ho dic.